Labels






Baby & Mama

Ceritaku....

Iras Siape? 10:47 PM



Ni gambar mama & papa baby dari tepi...saje je nak bandingkan baby ikut muka siape? Pipi baby nampak mcm lebar...ikut mama la tu. Hidung nampak mcm mancung sikit...mungkin ikut papa sbb hidung mama 'peset'...ha3!! Bibir dan mata pun nampak mcm iras mama jugak kan??

Tak kisah la baby iras siape kan...janji baby lahir nanti sihat sentiase dan jadi anak yang soleh utk mama & papa.

Minggu ni dah nak masuk minggu ke 36 usia baby..baby pun dah makin kuat menendang.
Kadang2 terase keras je kat perut mama, mungkin kaki baby. Malam2 mama pun dah susah nak tidur...so mama letakkan kat perut mp3 ayat2 Al Quran yang papa download untuk baby dengar supaye baby x kuat sgt menendang. Boleh ke gitu?

Lagi satu baby kuat menendang mase mama tgh memandu nak pergi dan balik keje. Tapi bile kat opis bile mama duduk rileks2...baby cool je. he2!! Baby akan start menendang balik bile mama tgh mengajar. Sampaikan tersemput2 nafas mama ( alasan mama padahal berat dah naik mendadak).

Gambar Scan - 33 minggu 10:08 PM


Add Image
Nie pulak gambar scan mase 33 minggu nak masuk 34 minggu...mase ni ikut hubby outstation ke kuantan. Sebelum ni saye memang bekerja di kuantan, so dapat info dari kwn ade satu klinik yang boleh scan 4D dengan harge paling murah...cume RM70 je. Kalau klinik lain maybe dalam RM150++ kot..X survey laks kat klinik lain brape hargenye. Kwn2 yang byk bg informasi sbnrnye... So, alang2 dah balik smule ke kuantan pegilah klinik ni utk scan. Hubby yang beria2 , kalau ikutkan saye malas sbnrnye..He3!!

Yang kat atas tu gambar baby, nampak muke die dgn mate, pipi , hidung dan mulut sikit je dari tepi. Yang kat mulut die tu bukan puting susu yea...tapi tali pusat. Mase ni kedudukan baby mengiring ( still malu2 la tu kot ) so x dapat nak tgk keseluruhan muke dan badan die. X sabar rasenye nak tunggu baby keluar. he2!!

Inspirasiku.. 10:50 PM

Ni saje nak kongsi cerite macam mane saye mendapat inspirasi untuk join blogging ni. Yang paling memberi sokongan tentulah hubby. Dielah yang beria2 mencari name yang sesuai untuk blog ni.. Tp ade satu blog ni turut memberi inspirasi kat saye..;)

Alkisahnye...awal tahun 2009 hari tu, dapat jugak saye tukar tempat kerje dari kuantan ke shah alam (dah lame apply tp xde kekosongan...sabar jelah). So dapatlah duduk dgn hubby setelah setahun terpisah jauh..syahdunye. iskh22!!! Mase tu dah ngandung dalam 25 minggu +++.

Ade kwn satu pejabat baru ni bgtau kat area puchong (die pun x sure kat mane) ade my dear warehouse sales dan die sendiri pun x pasti bile (sbb die pun dpt info dari org lain..). disebabkan rumah kiteorg kat puchong, sajelah cari kat internet pasal my dear sales ni. Tup2 ternampak satu blog ni.. babyibu.blogspot.com .

Sejak hari tu duk melayan blog babyibu la sbb byk info pasal pregnancy, lagi pun mmg tgh membuat persiapan kan. Bak kate banyak persiapan untuk baby n mama die dapat kat sini. Terime kasih byk buat babyibu dan salam perkenalan utk semua yang link dgn babyibu..

Gambar Scan - 21 minggu 10:34 PM


Ni gambar scan mase 21 minggu pulak...mase tu balik kuantan terase nak scan lagi sekali walaupun last week baru je scan mase kat puchong...Objektif utame tetap nak tau jantina baby tp mase ni kedudukan baby agak malu2 so x dapat la nak tengok jantinanye...he22!! So doktor pun fokus le kat mukenye..dah nampak la sikit-sikit mirip sape baby mama dalam kandungan ni ye..Macam muke papa die lah. Jeles mama die..Ahaks!!

Gambar Scan - 20 minggu 11:18 PM


Ini adalah gambar scan pertama saye...Mase tu dalam 20 minggu. Excited sangat nak gi scan sbb nak tengok jantina baby. Lagi satu x sabar rasenye nak shopping barang2 baby. Pertama kali check, doktor kata anak saye ni perempuan..tp tak tahulah betul ke tidak. X kisahlah boy ke girl ke janji sihat walafiat baby mama ni ye..he22!!! Tunggu je la nanti.. Gambar kat atas tu gambar peha dengan punggung dia.. :) Doktor bgtau kalau nampak mcm 3 garisan tu selalunye girl...


Salam Perkenalan 11:35 PM

Salam semua. Ini adalah blog baru saye a.k.a mama (mama to be sebenarnya ni..). Saye sajalah nak kongsikan pengalaman mengandungkan anak pertama ni.. actually sekarang ni saye dah 34 minggu ++. OK, stay tune. Nanti saye poskan lagi cerita pasal saye yea..